Musiikkiluokkatoiminta oppilaan osallisuutta tukemassa - Järvinen, Sanni (2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa selvitettiin musiikkiluokkatoiminnan mahdollisuuksia tukea oppilaan osallisuuden kokemusta, sekä musiikkiluokan opettajan roolia osallisuuden rakentajana. Tutkielman tarkoituksena oli tarkastella osallisuuden kokemuksen ja yhdessä tekemisen merkitystä yksilökeskeisyyttä korostavassa ajassa. Tutkielmalla pyrittiin myös nostamaan osallisuuden näkökulmaa musiikkiluokista käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun. Musiikillinen yhdessä tekeminen ihmisen perustarpeiden eli kuulumisen ja osallisuuden kokemusten mahdollistajana osoittautui perustelemaan myös laajemmin musiikkikasvatuksen merkityksellistä roolia peruskouluarjessa.