RNA-aktiiviset väriaineet - Kytösyrjä, Reetta (2025)
RNA-aktiiviset väriaineet ovat merkittävä innovaatio, joka yhdistää kemian, biologian ja lääketieteen tutkimuksen keinot RNA:n dynaamisten ominaisuuksien tutkimiseen. Tässä kandidaatintutkielmassa syvennytään orgaanisista väriaineista RNA-aktiivisiin väriaineisiin. Tutkielmassa käsitellään niiden erilaisia kemiallisia rakenteita, toimintaa, synteesiä ja erilaisia käyttökohteita sekä sovellusmahdollisuuksia. Tutkielman lopulla myös käsitellään niihin liittyviä haasteita ja tulevaisuudennäkymiä sekä niiden merkitystä tieteellisessä tutkimuksessa.