Elämänarvojen yhteys työriippuvuuteen - Harmes, Nicole; Jehkonen, Elina; Övermark, Erika (2024)
Työnteko voi parhaimmillaan toimia osana merkityksellistä elämää, mutta joskus ihminen saattaa altistua työhön liittyville ongelmille, kuten terveydellistä ja sosiaalista haittaa aiheuttavalle työriippuvuudelle. Työriippuvuutta voidaan kuvata käyttäytymisriippuvuudeksi, jossa työstä tulee keskeinen osa ihmisen elämää. Ilmiötä luonnehtii se, että henkilö käyttää työtä hallintakeinona ja tämä voi aiheuttaa ristiriitoja muilla elämänalueilla. Koska arvot ovat juurtuneet syvälle persoonallisuuteen ja vaikuttavat siten ihmisen ajatteluun ja toimintaan, oletimme, että ne voisivat olla myös yhteydessä työriippuvuuteen. Tutkimuksemme tavoitteena oli tutkia henkilökohtaisten arvojen ja työriippuvuuden välistä yhteyttä. Valitsimme Schwartzin mallista (1992) arvoiksi tutkimukseemme suoriutumisen, vallan, mielihyvän ja virikkeisyyden. Tutkimuksen osallistujat (N=1556) rekrytoitiin eri sosiaalisen median alustojen kautta ja tiedot kerättiin itsearviointikyselyllä. Tutkimusaineisto on osa laajempaa, kansainvälistä projektia, jonka tavoitteena on tutkia työriippuvuutta monesta eri näkökulmasta. Tilastollinen menetelmämme oli hierarkkinen regressioanalyysi, jossa mukana oli kaksi taustamuuttujaa: työtunnit ja johtoasema. Mielihyvän havaittiin korreloivan negatiivisesti työriippuvuuden kanssa, kun taas valta ja saavutukset korreloivat positiivisesti. Myös työtunnit ja johtoasema korreloivat positiivisesti työriippuvuuden kanssa. Kokonaisuudessaan regressiomallimme selitti 14 % työriippuvuuden vaihtelusta. Nämä tulokset viittaavat siihen, että työriippuvuuden riskin pienentämiseksi työn mielekkyyden tukeminen on oleellista. Tärkeää olisi myös tunnistaa vallan ja suoriutumisen tavoittelu mahdollisiksi työriippuvuuden riskitekijöiksi ja tehdä ehkäiseviä muutoksia työpaikoilla. Yksi tapa olisi työntekijöiden palkitseminen muuhunkin kuin suoriutumiseen liittyen. Organisaatiolähtöisesti olisi myös hyvä seurata työtuntien määrää ja ylityöskentelyä, koska työriippuvuus voi pahimmillaan johtaa suurempiin ongelmiin, kuten uupumukseen tai terveydellisiin haasteisiin.