Pyhä kansallispuku? : suomalaisen kansallispuvun monet merkitykset sosiaalisen median ryhmän käyttäjien kyselyssä - Teerimäki, Reija (2025)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan suomalaista kansallispukua nykykulttuurin ilmiönä. Tutkielman viitekehys muodostuu kansallispuvun kulttuurihistorian, kansallispukuaiheisten valokuvien analysoinnin sekä sosiaalisen median ryhmässä toteutetun kyselyn aineistosta, joilla peilataan tämän hetken kansallispukuilmiöitä ja siitä käytävää keskustelua. Aineistoa tutkielmaan saatiin kyselyllä, joka tehtiin sosiaalisen median ryhmässä. Keväällä 2024 kansallispukuaiheisessa Facebook-ryhmässä julkaistiin Webropol-ohjelmalla tehty kysely, johon vastasi lähes kolmesataa kansallispuvuista kiinnostunutta.