Esihenkilö, kollega, ystävä? : kirjallisuuskatsaus yksityisyydestä työyhteisön sosiaalisen median vuorovaikutussuhteissa - Laitiainen, Emmi (2025)
Kirjallisuuskatsauksen tavoitteena oli kartoittaa tutkimusta, jota on tehty yksityisyydestä työyhteisön jäsenten välisissä sosiaalisen median vuorovaikutussuhteissa, ja muodostaa siitä kattava kokonaiskuva. Osana tavoitetta kartoitettiin menetelmiä ja aineistoja, joita on käytetty aiheen tutkimuksessa, sekä koottiin yhteen ja luokiteltiin tehtyjen tutkimusten tuloksia. Näillä keinoilla katsauksessa selvitettiin, millaisia teemoja formaaliin, kollegiaaliseen vuorovaikutussuhteeseen sosiaalisen median kontekstissa liittyy, ja millaisia yksityisyyden näkökulmia niissä on nähtävissä. Tutkielman kaksi tutkimuskysymystä olivat siten seuraavat: millaisilla menetelmillä ja aineistoilla työyhteisön jäsenten välistä yksityisyydenhallintaa sosiaalisessa mediassa on tutkittu sekä mitä teemoja aiheen tutkimustuloksissa on nähtävissä?