Opettajien kokemuksia TCM-ryhmänhallintamenetelmästä resilienssinsä edistäjänä - Hiltunen-Holtinkoski, Piia; Laitinen, Hanna (2025)
Teacher Classroom Management (TCM) - ryhmänhallintamenetelmä on kohdennettu kasvatus- ja opetusalan henkilöstölle ja sen tarkoituksena on tukea opettajia lasten sosioemotionaalisen hyvinvoinnin edistämisessä. Tutkielmassamme tarkoituksena on tarkastella opettajien kokemuksia TCM-menetelmän käytöstä heidän resilienssinsä edistäjänä. Tutkielman aineisto koostuu alakoulun luokanopettajien (N=12) ja erityisopettajien (N=4) fokusryhmähaastattelusta, joka saatiin Maunulan ym. (2023) TCM-menetelmään pohjautuvasta pilottitutkimuksesta. Saamamme valmis aineisto on vuosilta 2021–2022. Analysoimme valmiiksi litteroidun aineiston kvalitatiivisella aineistolähtöisellä sisällönanalyysillä. Tutkielmamme lähtökohtana on fenomenologis-hermeneuttinen tieteenfilosofia. Tutkielmamme tulosten mukaan opettajat kokevat TCM-menetelmän vahvistavan heidän resilienssiänsä. Tämä ilmenee tutkimustuloksissamme opettajien ammatillisen osaamisen kehittymisenä sekä koulun toimintakulttuurin tukena TCM-menetelmää käyttävien opettajien keskuudessa.