Investigating dyslexic language learners’ self-perception - Partanen, Mila (2025)
Identiteetin muodostumisprosessi on olennainen osa elämää ja opiskelijat muodostavat minäkäsityksensä oppijoina oman pohdinnan ja ulkoisen palautteen kautta. Vieraiden kielten osaaminen on entistä tärkeämpää ja sitä arvostetaan suuresti. Lukivaikeuden omaaville opiskelijoille vieraiden kielten oppimisprosessi on kuitenkin erityisen haastavaa, koska he jäävät usein ilman tukea, mikä johtaa heikompaan itsetuntoon ja oppijaidentiteettiin. Huolimatta minäkäsityksen ratkaisevasta roolista motivaatiossa ja koulumenestyksessä, dysleksisten kieltenopiskelijoiden minäkäsitykseen liittyvä tutkimus on edelleen rajallista. Heidän kokemustensa ymmärtäminen on välttämätöntä tuen parantamiseksi kouluissa.