”Make do with what you have” : ideologisuus 1980-luvun yhdysvaltalaisen hardcore punkin DIY-toiminnassa - Anttilainen, Justus (2025)
1970-luvun lopun Yhdysvalloissa syntynyt hardcore punk oli edeltäjäänsä punk rockia karkeampi ja aggressiivisempi. Hardcore iski hampaansa yhteiskuntaan nopean soiton, huudetun laululyriikan ja radikaalin poliittisen sanoman keinoin. Hyvin tärkeä osa hardcore punkin toimintamekanismia oli pyrkimys tehdä asioita itse, aina keikkailusta studiotyöhön. Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella tämän omaehtoisen eli DIY-toiminnan taustalla vallitsevaa mahdollista ideologisuutta sekä selvittää toiminnan syntyyn vaikuttaneita ilmiöitä.