Musiikkikulttuuri karjalaisen etnisen identiteetin rakentajana - Hätinen, Janne (2025)
Tutkielman tarkoituksena on kartoittaa musiikkikulttuurin roolia karjalaisen etnisen identiteetin muodostumisessa. Tutkielma on narratiivinen kirjallisuuskatsaus musiikin sosiologian, yleisen sosiologian ja etnomusikologisen tutkimuksen teoreettiseen- ja tutkimuskirjallisuuteen. Tutkielman tavoitteena on muodostaa koherentti kokonaiskuva aiheesta ja siitä käytävästä diskurssista. Tutkielmassa käsitellään karjalaisuutta ja karjalaista musiikkikulttuuria paitsi omana erityistapauksenaan, myös näkökulmana etnisyyden ja musiikkikulttuurin välisten suhteiden havainnointiin.