Musiikintunneilla laulamiseen liittyvät negatiiviset tunnekokemukset - Lehtovalo, Julia (2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkittiin musiikintunneilla laulamiseen liittyviä negatiivisia tunnekokemuksia sekä musiikinopettajan roolia negatiivisten tunnekokemusten syntymisessä. Aiheen valintaan vaikuttivat kokemukseni jännittyneestä ilmapiiristä ja laulamattomuudesta musiikintunneilla, sekä yhteiskunnallinen keskustelu laulamisen vähentymisestä koulussa. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia erilaisia negatiivisia tunnekokemuksia musiikintunneilla laulamiseen liittyy, ja miten musiikinopettaja voi toiminnallaan vaikuttaa niiden syntymiseen.