Miten alaikäisen tekemä murha kuvitettiin? : visuaalinen mediakerronta Viertolan kouluampumisessa - Villanen, Aleksis (2025)
Viertolan kouluampumisen tapahtumat ravisuttivat Suomea alkukeväällä 2024. Alaikäinen tekijä ampui luokkatoverinsa ja haavoitti kahta muuta oppilasta. Traaginen tapahtuma keräsi nopeasti eri median edustajia Viertolan koululle seuraamaan tapahtumien kulkua. Median saapuessa paikalle oli viranomaistoiminta vielä kesken sekä koulun oppilaat edelleen sisällä luokkahuoneissa. Media kuvasi erilaisia visuaalisia elementtejä, kuten valokuvia ja videoita, tapahtumapaikalta ja julkaisi niitä omilla nettisivuillansa Viertolan kouluampumisesta kertovien uutisartikkelien yhteydessä. Mutta minkälaista materiaalia media päätti kuvata ja julkaista nettisivuillaan vakavasta kouluampumisesta?