Ketterien kehitysmenetelmien opettaminen korkeakouluissa - Korhonen, Saana (2025)
Kanditutkielmassa tutkitaan ketterien kehitysmenetelmien opetuksen toteutusta korkeakouluissa. Ketteriä kehitysmenetelmiä ei ole opetettu korkeakouluissa kauaa, ja mikäli kursseja on opetettu, ne ovat usein olleet valinnaisia kursseja. Tämä on kuitenkin ristiriidassa työelämän vaatimusten kanssa, sillä tällä hetkellä valtaosa suomalaisista yrityksistä käyttää ketteriä kehitysmenetelmiä osana ohjelmistokehitysprojektejaan. Tutkielmassa toteutettavan kirjallisuuskatsauksen myötä huomataan, että ketterien kehitysmenetelmien opetuksessa korostuu erityisesti kommunikaatio osapuolten välillä sekä ketterien kehitysmenetelmien soveltamien ja mahdollinen realistisuudesta tinkiminen, mikäli se palvelee opetuksen tarpeita parhaiten.