Vuorovaikutusosaamisen diskurssit työpaikkailmoituksissa - Nevalainen, Marjo (2025)
Työpaikkailmoituksissa korostetaan tänä päivänä yhä enemmän työntekijöiden vuorovaikutusosaamisen tärkeyttä. Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli kuvata eri ammattiryhmien työpaikkailmoituksissa esiintyviä vuorovaikutusosaamisen diskursseja. Tavoitteeseen päästiin vastaamalla kahteen tutkimuskysymykseen: 1) Millaisia vuorovaikutusosaamisen diskursseja työpaikkailmoituksissa esiintyy? 2) Millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä eri ammattiryhmien työpaikkailmoitusten välillä on vuorovaikutusosaamisen kuvaamisen tavoissa? Lisäksi tämän tutkielman pohdintaluvussa tarkasteltiin kriittisesti näitä diskursseja ja niiden rakentamaa työelämää.