Fyysisen kunnon ja painoindeksin yhteys terveydellisistä syistä johtuviin varusmiespalveluksen keskeytyksiin - Rinta-Hiiro, Marika (2025)
Suomessa asevelvollisuuslakiin perustuvan varusmiespalveluksen aloittaa noin 75 prosenttia ikäluokan miehistä. Palveluksen keskeyttää noin 17 prosenttia kaikista palveluksen aloittaneista. Fyysisen kunnon ja painoindeksin on todettu olevan yhteydessä sotilaiden palveluksen keskeytyksiin, mutta Suomen kontekstissa tutkimusta on vain vähän. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, onko fyysinen kunto ja painoindeksi yhteydessä terveydellisistä syistä johtuviin varusmiespalveluksen keskeytyksiin.