Yksikkötestien generoiminen GitHub Copilotin avustuksella – Tapaus Great Tables - Michelsson, Joakim (2025)
Yksikkötestien kirjoittaminen manuaalisesti on aikaa vievää ja työlästä. Lisäksi perinteiset lähestymistavat yksikkötestien generoimisisessa ovat puutteellisia, esimerkiksi niiden tuottamien testien luettavuuden takia. Tekoälytyökalujen käyttö on yleistynyt ohjelmistokehityksessä. Yksi ensimmäisistä ja käytetyimmistä kaupallisista tekoälytyökaluista on GitHub Copilot, ja se pystyy mm. generoimaan koodia, testejä ja dokumentaatiota ohjelmoijan puolesta.