Permutaatiot Enigma-salauksen ratkaisemisessa - Heikkilä, Annika (2025)
Tässä tutkielmassa perehdytään siihen, kuinka puolalaiset matemaatikot Marian Rejewski, Jerzy Różycki ja Henryk Zygalski mursivat saksalaisten Enigma-koneen salakirjoituksen hyödyntämällä permutaatioteoriaa. Enigman salaus perustuu permutaatioiden tuloihin, ja tutkielmassa käsitellään koodin murtamiseen käytettyjä metodeja.