Sosiaalityön asiantuntijuus osana terveydenhuollon moniammatillista yhteistyötä - Laitinen, Julia (2024)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan sosiaalityöntekijän asiantuntijuuden ilmenemistä ja sen toteutumisen haasteita osana terveydenhuollon moniammatillista yhteistyötä. Tutkielmalla on pyritty lisäämään ymmärrystä sosiaalityön asiantuntijuuden moninaisista ulottuvuuksista terveydenhuollon kontekstissa. Tutkielman tarkoituksena on tarkastella, onko terveyssosiaalityön asiantuntijuudella perusteltu paikkansa terveydenhuollossa ja millä perusteilla. Tutkielman päätutkimuskysymys on: ”Millaista asiantuntijuutta sosiaalityöntekijältä vaaditaan terveyssosiaalityössä osana moniammatillista yhteistyötä?”