The role of education and work life in the professional development of language teachers - Salo, Emmi (2025)
Opettajan ammatti on jatkuvassa muutoksessa ympäröivän yhteiskunnan kehityksen myötä. Lisäksi kielitaidon merkitys kasvaa globalisoituvassa maailmassa ja kielenopetuksen rooli korostuu. Opettajan työtehtävät eivät enää rajoitu luokkahuoneen sisälle ja uudenlaista ammattitaitoa vaaditaan koko ajan (Aho 2011). Näin ollen aineenhallinta ei enää riitä täyttämään ”hyvän opettajan” määritelmää (Tileston 2003). Ammattitaitoa vaaditaan esimerkiksi luokkahuoneen, koulun, yhteiskunnan ja ammatillisen kehittymisen tasoilla (Bendtsen 2016). Täten opettajan koulutuksen merkitys ja sen kyky kouluttaa osaavia koulutusalan ammattilaisia korostuu.