Tekoälyn käyttö työelämässä : työtyytyväisyys tekniikan alalla - Elo, Maria (2025)
Erilaiset tekoälyyn perustuvat työkalut ovat yleistyneet nopeasti työelämässä. Aiemmissa tutkimuksissa tekoälyn on havaittu voivan vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen sekä positiivisesti että negatiivisesti. Tekoälyn positiivisia vaikutuksia ovat tyypillisesti työn tehostuminen ja resurssien lisääntyminen rutiinitöiden automatisoinnin myötä. Negatiivisia vaikutuksia taas voivat olla esimerkiksi lisääntynyt stressi ja epävarmuus.