"Do not let them tell you not to be butch" : butch-vihamielisyys lesboyhteisössä sekä sarjassa Orange Is the New Black - Salento, Ren (2025)
Tutkielmassa tarkastelen butch-vihamielisyyttä lesboyhteisössä sekä sarjassa Orange Is The New Black hahmon Carrie “Black” Boon esittämänä. Tarkastelen, miten ja miksi butch-vihamielisyys on rakentunut lesboyhteisöön. Lisäksi pohdin, miten butch-vihaa käsitellään Orange Is The New Black:ssä Boon hahmon avulla, miten butchiutta representoidaan ja mitä merkityksiä butchius kantaa mukanaan. Butch-vihamielisyyttä tarkastelen queer-näkökulmasta ja lukutavasta käsin, minkä avulla katseeni on kriittinen lesbouden kapeaa kuvaa kohtaan. Katson, miten butch-representaatiota eli sen esittämistä (Paasonen 2010, 40) on kuvattu lesbohistoriassa sekä populaarikulttuurissa. Representaatioanalyysini pyrkii tarkastelemaan kriittisesti lesboyhteisön butch-kuvaa.