Monikulttuurisuuden kategoria ja identiteetti : toiseuden kokemukset ja kulttuuriset odotukset - Kallio, Ilona (2025)
Tutkielma tarkastelee, miten monikulttuurisuuden kategoria rakentuu ja millä tavoin monikulttuuriset nuoret aikuiset neuvottelevat sen merkityksistä kirjoituksissaan Suomessa. Tutkielma selvittää, miten monikulttuurisuuden kategoria jäsentyy itseluokitteluissa, arjen kokemuksissa sekä suhteessa toiseuden kokemuksiin ja kulttuurisiin odotuksiin. Lisäksi tutkielma osoittaa, että monikulttuuriset nuoret aikuiset rakentavat ja neuvottelevat identiteettiään monikulttuurisessa kontekstissa, jossa heidän identiteettinsä merkitykset muotoutuvat arjen kokemusten ja sosiaalisen vuorovaikutuksen kautta.