Kysynnän ennusteen koneoppimismallin koulutuksen automatisointi - Ryhänen, Samuli (2025)
Tutkimuksessa perehdytään aikasarjan ennustamiseen neuroverkon avulla, sekä neuroverkkojen täytäntöönpanoon MLOps-käytänteiden kontekstissa. Tutkimuksessa ratkaistava ongelma on neuroverkkosovelluksen koulutusvaiheen automatisointi. Neuroverkkosovellusta käytetään elintarviketeollisuuden toimesta yhtenä työkaluna tuotannonsuunnittelussa. Sovelluksella lasketaan automaattisesti viikottain ennustesarjoja eri elintarvikkeille. Ongelma on ratkaistu kehittämällä uusi arkkitehtuuri neuroverkkosovellukselle, jonka jälkeen muutokset on täytäntöönpantu. Ratkaisu poisti useita rajoitteita ja ongelmakohtia verraten alkutilanteeseen, mutta sen myötä havaittiin uusia ongelmakohtia.