”Me voidaan yrittää edistää asioita, mutta sehän on niinku ihan sama kuin lottois” : tanssitaiteilijan ammatillinen toimijuus prekaarissa työelämässä - Myräkkä, Minttu (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tuoda esille, miten tanssitaiteilijat toteuttavat ammatillista toimijuutta, kun sitä tarkastellaan vaikuttamisena ja osallistumisena työssä sekä ammatillisen identiteetin neuvotteluna. Tutkimuksessa selvitettiin, miten prekaarin työelämän ehdot sekä tanssin kentän ja työyhteisöjen sosiokulttuuriset olosuhteet joko rajoittavat tai tukevat toimijuuden toteuttamista. Lisäksi tarkasteltiin, miten tunteet ovat yhteydessä ammatilliseen toimijuuteen.