Pelinkehityksen keinot emergenssin rakentamiseen - Kallio, Elias (2024)
Emergenssi on peleissä ilmenevä ilmiö, jossa rajatusta määrästä yksinkertaisia sääntöjä syntyy variaatiota. Emergenssi antaa pelaajille enemmän vapautta pelata omalla tavallaan ja lisää uudellenpelattavuutta. Tämän kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää, voiko emergenssiä suunnitella, sekä kartoittaa, mitkä tekijät saavat peleissä aikaan emergenttistä käyttäytymistä. Emergenssiä on haastavaa mutta mahdollista suunnitella, ja tutkimuksen tuloksista voi olla hyötyä etenkin pelinkehittämisestä kiinnostuneille, jotka haluavat perehtyä emergenssiin. Tulokset ovat lupaavia, mutta pelien emergenttisten tekijöiden laajempi yleistäminen vaatii laajempaa tutkimusta.