Taloudellisesta sijoituksesta vuorovaikutukselliseen ilmiöön : työhyvinvoinnin monet tasot ja merkityksen rakentuminen ammattilehdissä - Salminen, Henna (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan työhyvinvoinnin diskurssien ja representaatioiden rakentumista ammattiliittojen jäsenlehdissä Tekijä ja Tehy. Tavoitteena on selvittää ja vertailla, millaisin tavoin työhyvinvoinnista kirjoitetaan ja miten ilmiötä kuvataan eri ammattialoilla sekä millaisia arvoja ja asenteita kirjotusten taustalta voidaan tunnistaa. Tutkimuskysymykset ovat seuraavat: 1. Millaisten diskurssien ja representaatioiden kautta työhyvinvoinnista kirjoitetaan ammattilehdissä? 2. Millaisia arvoja ja asenteita työhyvinvointia käsittelevät kirjoitukset välittävät?