Lukiolaisten historiallisen empatian taidot : vastaako lukiolaisten osaaminen opetussuunnitelman tavoitteita? - Moilanen, Olli (2025)
Historiallinen empatia on historian taito, jota lukion opetussuunnitelman mukaan opitaan ja harjoitellaan lukio-opetuksessa. Historiallinen empatia on lähestymistapa menneisyyden ihmisten ymmärtämiseen heidän oman aikansa kontekstissa.