Positiivisen psykologian onnellisuusmenetelmät : tarkastelu sosiaalityön käyttökontekstissa - Sarpola, Aada (2024)
Tämä kandidaatintutkielma on kuvaileva kirjallisuuskatsaus siitä, miten positiivisen psykologian onnellisuusmenetelmiä on käytetty sosiaalityössä asiakkaan onnellisuuden kokemuksen tukemisessa. Teoreettinen viitekehys perustuu aikaisempaan tutkimukseen onnellisuudesta ja positiivisesta psykologiasta, jossa onnellisuus ymmärretään henkilökohtaisena kokemuksena. Sosiaalityössä on tyypillistä keskittyä ongelmakeskeiseen lähestymistapaan, johon positiivinen psykologia tuo uusia näkökulmia. Tutkielman aineisto koostuu tieteellisistä artikkeleista, jotka käsittelevät erilaisia onnellisuusmenetelmiä sosiaalityön käyttökontekstissa.