Gerontologisen sosiaalityön rooli omaishoitajien jaksamisen tukemisessa - Seikola, Suvi (2025)
Suomen väestörakenne ikääntyy ja muistisairaudet lisääntyvät. Yhä sairaammat ja toimintakyvyttömämmät asuvat kotonaan ilman säännöllisiä palveluita, jolloin yhä useampi ikääntynyt hoitaa kotonaan muistisairasta puolisoaan. Tutkielman tavoitteena oli löytää gerontologisen sosiaalityön keinoja, joiden avulla voidaan tukea muistisairasta puolisoaan hoitavan omaishoitajan jaksamista. Tutkimuksella etsittiin vastausta tutkimuskysymykseen ”Miten muistisairasta puolisoaan hoitavien omaishoitajien jaksamista voidaan tukea gerontologisen sosiaalityön keinoin?”