Lapsen sukupuolen ja lukemisen minäpystyvyyden yhteys alkavaan lukutaitoon 1. luokalla - Pulkka, Anna-Maria (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia lapsen lukemisen minäpystyvyyden yhteyttä alkavaan lukutaitoon sekä sen kehittymiseen 1. luokalla. Lisäksi oltiin kiinnostuneita siitä, vaikuttaako lapsen sukupuoli lukemisen minäpystyvyyteen ja alkavaan lukutaitoon ja vaikuttaako se lukemisen minäpystyvyyden ja alkavan lukutaidon väliseen suhteeseen.