Satunnaisen painotetun leikkausverkon klusteroituminen - Pentikäinen, Kerttu (2025)
Tässä tutkielmassa tutustutaan satunnaiseen painotettuun leikkausverkkoon ja sen klusteroitumiseen. Maria Deijfen ja Willemien Kets esittelevät verkkomallin artikkelissaan Random Intersection Graphs with Tunable Degree Distribution and Clustering. Tällaisia matemaattisia malleja voidaan käyttää laajojen oikean elämän yhteisöjen ja verkkojen mallintamiseen.