Yhteisölähtöinen sosiaalityö rakenteellisia ratkaisuja edistämässä - Ojala, Niina (2024)
Tutkielma tarkastelee osallisuuden kautta yhteisölähtöistä sosiaalityötä rakenteellisten ratkaisujen edistäjänä. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä yhteisölähtöisen sosiaalityön yhteydestä rakenteelliseen sosiaalityöhön ja rakenteellisiin ratkaisuihin. Yhteisösosiaalityön juuret ovat sosiaalityön syntysijoilla ja sen merkitys on vaihdellut vuosikymmenten varrella. Yhteisölähtöinen sosiaalityö edistää hyvinvointia ja ennaltaehkäisee sosiaalisia ongelmia yksilö- ja perhekeskeistä sosiaalityötä laajemmalla otteella. Toiminen lähellä ihmisiä, heidän elinympäristöissään matalan kynnyksen periaatteella mahdollistaa muutostyön yhteiskunnalliset rakenteet huomioiden.