Esteettisten urheilulajien ja syömishäiriöiden välinen yhteys - Virtanen, Kaisla (2024)
Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena oli selvittää, millainen yhteys esteettisten urheilulajien harrastamisella on syömishäiriön kehittymiseen, verrattuna muihin urheilulajeihin ja ei-urheilijoihin. Lisäksi tarkasteltiin urheilulajien vaikutusta häiriintyneen syömiskäyttäytymisen, muiden syömishäiriöoireiden sekä syömishäiriöiden alalajien ja esiasteiden esiintyvyyteen.