”Niinku öljy ja vesi” : erityispiirteet maahanmuuttotaustaisten miesten kokemuksissa kiusaamisesta ja kiusaamisen torjumisen keinoista - Valtonen, Ville-Pekka (2025)
Tutkin laadullisesti maahanmuuttotaustaisiin ihmisryhmiin kohdistuvan kiusaamisen erityispiirteitä ja torjumisen keinoja kohderyhmäni näkökulmasta. Hypoteesini on rasismin yhteys kiusaamiseen. Tutkielmani kohderyhmä on tutkielmani toimeksi antaneen monikulttuurisen poikatyön järjestön kohderyhmään kuuluvat, täysi-ikäiset, ensimmäisen sukupolven maahanmuuttotaustaiset miehet. Järjestön kohderyhmän kohdalla kiusaamisen ja rasismin kokemukset ovat yleisiä. Tavoitteeni on saavuttaa tutkielmassani tietoa, jota on mahdollista hyödyntää toimeksiantajajärjestössä ja laajemmin maahanmuuttotaustaisiin ihmisryhmiin kohdistuvan kiusaamisen ymmärtämisessä ja torjumisessa.