Tekoälyn vaikutus verkkokaupankäyntiin - Witick, Casimir (2025)
Tekoälyn käyttö verkkokaupassa on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja sen vaikutukset ovat laaja-alaisia. Tekoälyä hyödyntämällä verkkokaupat voivat parantaa useita toimintojaan, kuten suositusjärjestelmiä, asiakaspalveluun käytettäviä chat-botteja sekä käytössä olevia logistiikan prosesseja. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa tekoälyn nykytilaa kaikilla eri verkkokauppojen osa-alueilla ja arvioida tekoälyn käytön eettisyyttä, etenkin tietosuojan ja läpinäkyvyyden näkökulmista. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, jossa analysoitiin olemassa olevaa kirjallisuutta ja vertailtiin uusia tutkimuksia aiempiin löydöksiin. Keskeisenä lähteenä käytettiin vanhempaa kirjallisuuskatsausta, jonka pohjalta arvioitiin uudempia tutkimuksia. Tulokset osoittivat, että tekoälypohjaiset teknologiat, kuten koneoppiminen ja syväoppiminen ovat keskeisiä työkaluja verkkokauppojen toiminnan tehostamisessa. Ne kykenevät parantamaan suositusjärjestelmien tarkkuutta, asiakaspalvelun laatua sekä logistiikan tehokkuutta. Eettiset kysymykset ovat keskeisiä tekoälyn käytössä verkkokaupankäynnissä. Tekoäly auttaa torjumaan petoksia ja parantamaan tietoturvaa, mutta se herättää huolta asiakkaiden tietosuojasta ja henkilökohtaisten tietojen keräämisestä. Tekoälyn käyttöön liittyvän läpinäkyvyyden puute voi myös heikentää asiakkaiden luottamusta verkkokauppoihin. Johtopäätöksenä on, että tekoälyllä on merkittävä rooli verkkokauppojen toiminnan tehostamisessa ja asiakaskokemuksen parantamisessa. Verkkokauppojen tulisi käyttää tekoälyä monipuolisesti, mutta kiinnittää erityistä huomiota eettisiin kysymyksiin, kuten tietosuojaan ja läpinäkyvyyteen. Jatkotutkimuksissa tulisi keskittyä syvällisempään analyysiin tekoälyn käytön eettisyydestä ja sen vaikutuksista asiakasluottamukseen sekä eri kokoisten verkkokauppojen toimintaan.