"Äitiys ei ole minua varten" : sisällönanalyysi äitiyttään katuvien naisten kertomuksista - Lehto, Mia (2024)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen äitiyden katumuksen ilmiötä. Tutkielmani tavoitteena on selvittää, millaisista syistä äidit katuvat lapsen saantia, kuinka katumus vaikuttaa heidän vanhemmuuteensa ja millaisena ilmiö näyttäytyy avun näkökulmasta. Tutkielmani teoreettinen näkökulma aiheen tarkasteluun pohjautuu yhteiskunnan rakenteita kriittisesti tarkastelevaan feminismiin sekä naiseuteen ja äitiyteen liitettyyn kulttuurisen määrittelyyn. Tutkielmani tavoitteena on tuottaa lisää tietoa äitiyden katumuksen vaikeaksikin koetusta, vaietusta ilmiöstä sekä pyrkiä osaltaan purkamaan yhteiskunnan naisille asettamia paineita lisäämällä ymmärrystä äitiyden ja naiseuden moninaisuudesta.