Sosiaalisen markkinoinnin hyödyntäminen lasten ravitsemustottumusten edistämisessä - Pessi, Eevi (2025)
Lasten ravitsemustottumusten epäterveellisyys, ravitsemussuositusten noudattamatta jättäminen sekä siitä aiheutuvat terveysongelmat ovat kasvava yhteiskunnallinen huolenaihe. Lapsena opitut ravitsemustottumukset voivat seurata nuoruuteen ja jopa aikuisuuteen asti, joten lapsuudessa terveelliseen ravitsemukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Sosiaalisessa markkinoinnissa sovelletaan kaupallisen markkinoinnin periaatteita ilman kaupallisen tuoton tavoittelua. Sosiaalista markkinointia hyödyntävien ohjelmien avulla pyritään vaikuttamaan kohdeyleisöjen käyttäytymiseen terveyden parantamiseksi ja yhteiskunnallisen hyödyn saavuttamiseksi. Sosiaalisen markkinoinnin voidaan ajatella olevan soveltuva lähestymistapa hyödynnettäväksi terveyden edistämisessä.