|
|
|
|
LEADER |
00000cam a22000004i 4500 |
001 |
951799 |
003 |
FI-J |
005 |
20210226125253.0 |
008 |
041125s2004 fi ||||||m |||||||fin|| |
035 |
|
|
|a FCC002998030
|
041 |
0 |
|
|a fin
|b eng
|
100 |
1 |
|
|a Järvinen, Tommi.
|
245 |
1 |
0 |
|a Asiakassuhteen ominaisuudet yhteistyön kehittämisen pohjana :
|b toiminta-analyyttinen tutkimus RavintoRaision elintarviketoimialalta /
|c Tommi Järvinen.
|
260 |
|
|
|a Jyväskylä,
|c 2004.
|
300 |
|
|
|a 134 s
|
336 |
|
|
|a teksti
|b txt
|2 rdacontent
|
337 |
|
|
|a käytettävissä ilman laitetta
|b n
|2 rdamedia
|
338 |
|
|
|a nide
|b nc
|2 rdacarrier
|
509 |
|
|
|a Pro gradu -tutkielma :
|c Jyväskylän yliopisto, tietojenkäsittelytieteiden laitos.
|
509 |
|
|
|a Pro gradu -tutkielma :
|c Jyväskylän yliopisto, taloustieteiden tiedekunta, markkinointi.
|
579 |
|
|
|a XLUETTELOITU
|
610 |
2 |
4 |
|a RavintoRaisio.
|
650 |
|
7 |
|a asiakkuus
|2 yso/fin
|0 http://www.yso.fi/onto/yso/p8531
|
650 |
|
7 |
|a elintarviketeollisuus
|2 yso/fin
|0 http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
|
650 |
|
7 |
|a hankinta
|2 yso/fin
|0 http://www.yso.fi/onto/yso/p4509
|
650 |
|
7 |
|a yhteistyö
|2 yso/fin
|0 http://www.yso.fi/onto/yso/p6334
|
650 |
|
7 |
|a kuluttajat
|2 yso/fin
|0 http://www.yso.fi/onto/yso/p1397
|
653 |
|
|
|a business relationships
|
653 |
|
|
|a cooperation
|
653 |
|
|
|a food industry
|
653 |
|
|
|a efficient consumer response
|
999 |
|
|
|c 951799
|d 951799
|
952 |
|
|
|b KANAVUORI
|c 615
|o KV TIE Gradu Järvinen
|9 1
|
952 |
|
|
|b KANAVUORI
|c 609
|o TAL Gradu Järvinen
|9 1
|