Asiakassuhteen ominaisuudet yhteistyön kehittämisen pohjana toiminta-analyyttinen tutkimus RavintoRaision elintarviketoimialalta

Bibliographic Details
Main Author: Järvinen, Tommi
Format: Master's thesis
Language:fin
Published: Jyväskylä, 2004.
Subjects:
Online Access:https://jyu.finna.fi/Record/jykdok.951799

MARC

LEADER 00000cam a22000004i 4500
001 951799
003 FI-J
005 20210226125253.0
008 041125s2004 fi ||||||m |||||||fin||
035 |a FCC002998030 
041 0 |a fin  |b eng 
100 1 |a Järvinen, Tommi. 
245 1 0 |a Asiakassuhteen ominaisuudet yhteistyön kehittämisen pohjana :  |b toiminta-analyyttinen tutkimus RavintoRaision elintarviketoimialalta /  |c Tommi Järvinen. 
260 |a Jyväskylä,  |c 2004. 
300 |a 134 s 
336 |a teksti  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a käytettävissä ilman laitetta  |b n  |2 rdamedia 
338 |a nide  |b nc  |2 rdacarrier 
509 |a Pro gradu -tutkielma :  |c Jyväskylän yliopisto, tietojenkäsittelytieteiden laitos. 
509 |a Pro gradu -tutkielma :  |c Jyväskylän yliopisto, taloustieteiden tiedekunta, markkinointi. 
579 |a XLUETTELOITU 
610 2 4 |a RavintoRaisio. 
650 7 |a asiakkuus  |2 yso/fin  |0 http://www.yso.fi/onto/yso/p8531 
650 7 |a elintarviketeollisuus  |2 yso/fin  |0 http://www.yso.fi/onto/yso/p3373 
650 7 |a hankinta  |2 yso/fin  |0 http://www.yso.fi/onto/yso/p4509 
650 7 |a yhteistyö  |2 yso/fin  |0 http://www.yso.fi/onto/yso/p6334 
650 7 |a kuluttajat  |2 yso/fin  |0 http://www.yso.fi/onto/yso/p1397 
653 |a business relationships 
653 |a cooperation 
653 |a food industry 
653 |a efficient consumer response 
999 |c 951799  |d 951799 
952 |b KANAVUORI  |c 615  |o KV TIE Gradu Järvinen  |9 1 
952 |b KANAVUORI  |c 609  |o TAL Gradu Järvinen  |9 1